Niet zo’n leuke grap

Afgelopen week was ik met een aantal vrienden een dagje weg in Amsterdam. Gezellig door de stad gelopen, winkels afgestruind en naar het Rijksmuseum geweest. Een hartstikke leuke dag die we afsloten met een vaartochtje door de grachten. Het was een mooie zonnige dag dus uiteindelijk was iedereen een beetje aan het klieren en kwam er al snel een idee naar voren om van de boot af te springen. Uiteindelijk was dit niet zo’n goed idee dus vonden sommige van m’n vrienden het grappig om m’n tas boven het water te laten hangen. Waar ik al bang voor was gebeurde, mijn tas viel in het water. Mijn laptop, boeken maar ook mijn huissleutels zaten in deze tas, die ik uiteindelijk kwijt was. De tas zakte naar de bodem van de gracht. Na een hevige discussie met mijn vrienden over wie er voor de kosten zou gaan opdraaien moest ik uiteindelijk natuurlijk ook nog thuiskomen. Gelukkig had ik mijn portemonnee inclusief Ov-kaart nog wel maar mijn sleutels, waaraan ook mijn huissleutel zat, was weg.

grachten AMS

Geen logeerpartijtje

Ik kon uiteindelijk ook bij niemand van mijn vrienden blijven logeren dus bleef er maar één keuze over. Mijn huis zien in te komen zonder sleutel. Helaas had ik alles goed afgesloten dus was inbreken in mijn eigen huis geen optie. Ik zocht op internet naar iemand in de buurt die mijn slot zou kunnen openbreken zonder al te veel schade. Ik kwam al snel bij Nellok uit. Na ongeveer drie kwartier kwam er iemand langs van Nellok en maakte, zonder enige schade aan mijn deurslot, de deur open. Dit ging verbazingwekkend snel. Daarnaast gaf hij me nog wat tips om mijn huis nog beter te beveiligen. Ik weet in ieder geval dat ik mijn sleutels voortaan gewoon bij mij moet houden. De service van Nellok heb ik als heel prettig ervaren. Aardige man, ik was snel weer binnen en het kostte niet heel veel.